Inkuilmanagement

Inkuilen is vandaag de dag een vanzelfsprekendheid geworden. Helaas zien we dat er bij het inkuilen van het ruwvoer veel mis kan gaan. Dit resulteert dan in bewaar- en uitkuilverliezen en soms tot schimmelontwikkeling en broei, waardoor de kwaliteit en opname van het ingekuilde product wordt verminderd, met als resultaat een lager inkomen voor de veehouder. Slechte kuilenkunnen leiden tot gezondheidsklachten bij het vee.

Het verbouwen van eigen (ruw)voer is nog altijd de goedkoopste vorm om in de voederbehoefte van het vee te voorzien en kosten, voor duur krachtvoer, te besparen Om het rendement verder te verhogen is het op de juiste manier gebruik maken van inkuilmiddelen een must. Inkuilmiddelen voorkomen niet alleen problemen tijdens het inkuilproces maar verbeteren ook de kwaliteit van het (ruw)voer. Toepassing van inkuilmiddelen verhoogt de voederwaarde van het ingekuilde
product.

Ondanks dat er kosten zijn verbonden aan het gebruik van inkuilmiddelen kan het uiteindelijk een financieel voordeel opleveren van enkele duizenden tot tienduizenden euro’s.

  • Gezonder vee
  • Hogere voederwaarde
  • Hogere voederopname
  • Minder verliezen